DENİZLİ / BEYAĞAÇ - Kızılcaağaç Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

KIZILCAAĞAÇ İLK-ORTAOKULU

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Köyümüzün adı Muğla, Marmaris yöresinden göç eden Yörük Sorkun Ali’nin bölgeye gelip yerleşmesiyle kurulmuştur. Köyün adı kuruluşundan itibaren SORKUN olarak kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde köyün girişindeki eski su kaynağı da hala Sorkun olarak adlandırılmaktadır. Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası belirli bir süre köyün adı Sorkun olarak kullanılmış. Daha sonraki yıllarda bölgede kızılağaç ve kızılçamların bol olasından dolayı Kızılcaağaç ismi verilmiş ve günümüzde bu isim kullanılmaktadır. Köyümüzde Cumhuriyet dönemiyle birlikte köy odalarında eğitim öğretim verilmeye başlanmıştır. İlk mektep 1934 yılında açılmıştır. Bu okul 1957 Fethiye depreminde yıkılmıştır. Yeni okul yapılıncaya kadar köyün öğrencileri Sazak Köyü ve Kapuz Köyü İlkokullarında eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir. Köyde yeni okul 1964 yılında 2 sınıflı olarak tekrar eğitim öğretime açılmıştır. İlk öğretmen olarak Diyarbakırlı Niyazi AYTEKİN görev yapmıştır. 1972 yılında köylülerin katkılarıyla 1 derslik eklenerek 3 sınıflı ilkokul haline getirilmiştir. Uzun yıllar birleştirilmiş sınıf olarak hizmet vermiştir. Seksenli yılların sonuna doğru bazen ikili öğretim, bazen dışarıdan sınıflar kiralanılarak normal eğitim öğretim yapılmıştır. Sekiz yıllık eğitim öğretime geçildiğinde okulumuzun ikinci kademe öğrencileri 2 yıl Beyağaç Merkez İ.Ö.O. taşınmıştır. Okulumuz 1999 / 2000 Yılı eğitim öğretim yılında köyümüze inşa edilen 3 katlı yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz taşıma merkezli okul kapsamına alınarak Sazak Köyü İ.Ö.O. 4-8. sınıf öğrencilerinin taşınmasıyla 300 öğrenciye eğitim öğretim vermeye başlamıştır. 2004–2005 Eğitim öğretim yılından itibaren Sazak Köyü İ.Ö.O.öğrencilerinin kendi okullarında eğitim öğretim görmeye başlamalarıyla okulumuz öğrencisi sayısı 200’e inmiş ve ideal sınıf uygulamasıyla eğitim öğretine devam etmiştir.2007 / 2008 eğitim öğretim yılından itibaren Pınarönü İlköğretim Okulu öğrencilerinin okulumuza taşınmaya başlanmıştır. Okulumuzda 10 derslik, 1 öğretmen odası, 1 Fen ve Teknoloji Sınıfı, 1 Bilgi Teknolojileri sınıfı, 1 Kütüphane,  1 Ana Sınıfı, 1 yemekhane, 1 Çok Amaçlı Salon(2005–2006 Eğitim öğretim yıllarında güreş ve judo salonuna dönüştürülmüştür.) Her iki branşta okul takımı kurularak çalışmalarını bu salonda sürdürmüşlerdir.) bulunmaktadır.2017-2018 eğitim-öğretim yılında eski kütüphanemiz yenilerek yerine Z-kütüphanemiz yerini almıştır.

Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 13:46 - Görüntülenme: 49